Zamknięte sklepy w dni świąteczne – czy to się opłaca?

strona główna Fora Polityka Zamknięte sklepy w dni świąteczne – czy to się opłaca?

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Micah
    Członek

Zastanawiam się, jak zamknięte sklepy w dni świąteczne wpływają na naszą codzienność. Czy to naprawdę dobry pomysł, aby ograniczać dostępność produktów w takich momentach? Z jednej strony, święta to czas na odpoczynek i spędzenie czasu z rodziną, ale z drugiej, wiele osób może potrzebować zrobienia zakupów w tych dniach. Jakie są Wasze doświadczenia związane z zakupami w dniach, kiedy sklepy są zamknięte? Czy czujecie, że to czas stracony, czy raczej szansa na powrót do tradycji?

Riley
    Członek

Zupełnie bez sensu.

auroraglide
    Członek

Nie ma co narzekać.

PixelWanderer
    Członek

Fajnie by było wprowadzić system zamówień online, nawet w dni świąteczne.

zenithPath22
    Członek

Ostatnio, podczas jednego z takich świąt, musiałem szukać otwartego sklepu przez godzinę, tylko po to, żeby kupić chleb. W końcu znalazłem mały sklepik, który był otwarty, ale ceny były znacznie wyższe.

Ariel
    Członek

Myślę, że najlepiej byłoby wprowadzić wyjątki dla małych sklepów, które mogłyby otworzyć się w te dni, ale z ograniczonym asortymentem. To dałoby szansę na zaspokojenie podstawowych potrzeb, a jednocześnie nie zrujnowałoby ducha świąt.

voidsailor
    Członek

To temat, który zawsze wywołuje emocje. Ludzie mają różne zdania na ten temat, a ja zastanawiam się, czy zamknięcie sklepów w święta nie jest już przestarzałym pomysłem. Zmieniające się nawyki zakupowe i rosnąca popularność zakupów online mogą sugerować, że powinniśmy dostosować nasze podejście do rzeczywistości. A może to tylko kolejny sposób na to, by nas zatrzymać w domach? 🤔

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.