Gdzie zjeść najlepsze dania kuchni polskiej w stolicy

Warszawa to miasto tętniące życiem dwadzieścia cztery godziny na dobę, siedem dni w tygodniu, bez względu na porę roku. Szczególnie latem warszawska Starówka oblegana jest zarówno przez mieszkańców, jak i turystów, którzy przybywają do stolicy Polski z różnych stron kraju i świata. Zwiedzając Warszawę, pragną oni poznać kultowe miejsca, zobaczyć charakterystyczne zabytki, odwiedzić najciekawsze miejsca poświęcone kulturze i rozrywce, ale także skosztować tutejszej kuchni. Gdzie zjeść najlepsze dania kuchni polskiej w stolicy, ciesząc się nie tylko wybornym smakiem, ale również wyjątkową atmosferą odwiedzanego miejsca?

Wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy

U Fukiera jest wyjątkowym punktem na kulinarnej mapie stolicy. To miejsce charakteryzujące się bogatą, wieloletnią tradycją, zamiłowaniem do rodzimej kuchni oraz wyjątkowymi recepturami Magdy Gessler. Pracujący tutaj kucharze – prawdziwi wirtuozi smaku, pasjonaci gotowania – każdego dnia dokładają szczególnych starań, aby serwować swoim gościom aromatyczne i pełne zróżnicowanych smaków potrawy mięsne, rybne, a także odpowiednie dla wegetarian. W jednej z najbardziej znanych restauracji Magdy Gessler można znaleźć menu obfitujące w
dania główne, przystawki, zupy, desery, a także znakomite wina pochodzące z całego świata oraz autorskie koktajle nawiązujące to pięknej przedwojennej historii warszawskich kultowych miejsc.

Zróżnicowane oraz bogate menu oferujące dania dla każdego

Restauracje na Starym Mieście są najchętniej wybieranymi, szczególnie przez turystów. Zarówno w weekend, jak i w dni powszednie, osoby przybywające do stolicy pragną poznać ciekawe smaki i spędzić miło czas w gronie bliskich. U Fukiera to niezwykle klimatyczna restauracja z kuchnią polską, która serwuje między innymi dania, w których główną rolę odgrywają dziczyzna, łosoś, kozie sery czy śledzie. Wszystkie składniki są ze sobą dobrze połączone, tworząc zgraną całość, a dania serwowane są w wyjątkowo estetycznej formie.

Tradycyjna kuchnia polska w najlepszym wydaniu

Flaki po warszawsku z pulpetami gotowane na giczach cielęcych, kołduny litewskie w zabaglione z lubczykiem lub na maśle, placki ziemniaczane z tatarem ze śledzia, jajem na twardo i kwaśną, wiejską śmietaną czy pierogi z mlecznej cielęciny okraszone skwarkami, z omastą z młodej cebuli i boczku, pierogi z kaczką, zupa „nic” i kaczka pieczona po polsku, to jedne z wielu niezwykle interesujących propozycji przygotowanych przez znaną i cenioną na całym świecie restauratorkę, jaką bez wątpienia jest Magda Gessler. Jej wyczucie smaku w połączeniu z poczuciem estetyki zaowocowało powstaniem jedynego w swoim rodzaju menu, które bez wątpienia warto poznać podczas wizyty w stolicy.

Likes:
0 0
Views:
391
Article Categories:
Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *